journal

Stationery

Onze trouwkaart

Yes, dit is ‘m dan! Ons trouwkaartje. Al járen had ik een verzameling sigarenkistjes achter in de kast liggen. Ik had ze toen ik klein was van mijn opa gekregen en heb ze al die tijd bewaard. Prachtig vond ik ze, die houten kistjes afgewerkt met kleine gouden klemmetjes als sluiting. Waar ik ze voor wilde gebruiken wist ik niet zo goed, maar weggooien vond ik zonde. Ze zouden vast nog wel eens ergens voor van pas komen.

En toen was het zover! Olaf vroeg me ten huwelijk en opeens was ik verloofd. Er moesten 101 dingen geregeld en gedaan worden en het ontwerpen van de uitnodigingen was daar één van. Ik wilde het heel graag zelf doen, het moest echt iets bijzonders worden. Ik bedoel, je trouwt maar één keer. De uitnodiging voor je bruiloft mag best een beetje opvallend en speciaal zijn, vind ik!

Dus, de zoektocht begon. Ik houd heel erg van mooie, pure materialen en een combinatie van verschillende structuren. Hoe de uitnodiging er precies uit moest komen te zien wist ik nog niet helemaal. Tot ik aan mijn sigarenkistjes dacht. Dit was de perfecte gelegenheid om ze te gebruiken!

Alhoewel de kistjes al een mooie uitstraling van zichzelf hebben, wilde ik ze toch nog íets feestelijker maken. Ik kocht een stuk glanzende goudkleurige zijde, die ik in smalle repen scheurde. De combinatie van het onbewerkte hout met de subtiel glanzende strikken vind ik heel erg mooi.

In het kistje kwam een klein pakketje met verschillende kaartjes. Een mix van handgeschept papier, wat strakkere kaartjes, moderne kalligrafie, zwart wit foto’s van ons en een aantal kleine illustraties.

Ik ben heel erg blij met het uiteindelijke resultaat en het was een feestje om onze gasten zo’n mooi pakketje te kunnen overhandigen.

Wil jij ook ook een bijzondere uitnodiging voor je bruiloft of een andere gelegenheid? Neem gerust contact met me op, ik ontwerp heel graag iets voor je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *